top of page

GLA:D

Godt Liv med Artrose i Danmark

Evidensbaseret forløb til slidgigt i knæ og hofte. 

Artrose er et velkendt problem i Danmark. Mange oplever smerter i forbindelse med denne diagnose og tror der ikke er noget at gøre ved det. Adskillige studie påviser det modsatte - der kan altid gøres noget ved smerterne og det behøves ikke være en operation.

Godt liv med artrose i danmark

GLA:D står for Godt Liv med Artrose i Danmark.

Vi vil alle i løbet af vores liv få artrose i større eller mindre grad når vi bliver ældre. Det er en almindelig del af aldringsprocessen at brusken over tid degenererer. Det er rigtig vigtigt at afklare, at dette ikke nødvendigvis sker pga. slid. Derfor vil vi gerne forkaste ordet slidgigt. Når man kigger på forskningen, viser den nemlig at det oftest er dem der har været inaktive igennem deres liv der har større grad af artrose eller større smerter i forbindelse med den artrose de har, end dem der har være aktive.

Ofte får man konstateret artrose på baggrund af et røntgenbillede eller andre scanninger. Det kan være meget forskelligt hvor mange smerter man oplever når man har diagnosen. Nogle oplever smerter ved let artrose og andre oplever næsten ingen smerter ved svær artrose. Det er derfor vigtigt at sige at der altid kan gøres noget for at forbedre din tilstand!

Heldigvis var der en forskergruppe på SDU der begyndte at kigge på hvordan man kunne bedre sine smerter, sit funktionsniveau og sin livskvalitet når man har slidgigt. Læs videre om deres forskning og konceptet herunder.

Det får du

Fysioterapeutisk undersøgelse

1

2

6 ugers træning

3

Øget viden om artrose

Hvad går det ud på?

Det er et koncept udviklet på Syddansk Universitet (SDU) som udbydes til folk med smerter i hofte eller knæ i forbindelse med slidgigt. Konceptet er udviklet på baggrund af en række forskningsprojekter hvor man både kiggede på effekterne af træning men også undervisning. Op mod 20.000 har været igennem forløbet og de fleste opnår en bedring i smerter, funktionsniveau og livskvalitet under forløbet.

Konceptet er en blanding af uddannelse i hvad slidgigt er og præsentere den nyeste forskning på området, samt et 6 ugers træningsforløb, med 2 ugentlige træninger, som superviseres af en GLA:D-uddannet fysioterapeut. Træningen vil blive tilrettelagt ud fra dit individuelle træningsniveau og smerteintensitet. Undersøgelserne omkring konceptet anbefaler at træningen bliver udført minimum 2 gange ugentligt i 6 uger. Dette kan gøres i eget hjem eller på et hold med andre deltagere. Der er påvist over dobbelt så stor effekt hvis man træner på et hold vejledt af en fysioterapeut. 

Better Treatment's fysioterapeut Jeppe er uddannet GLA:D-terapeut og har stor erfaring med behandlingskonceptet.

 

Har din læge anbefalet dig at gennemgå et GLA:D forløb? Så er vi de rette for dig.
Her er ingen ventetid - du kan starte allerede i dag eller imorgen. 

Vil du læse mere omkring hvordan træningen og konceptet er bygget op? Så kan du læse mere her

1

Pris

6 ugers GLA:D forløb 

- Tilskud fra Danmark 

3000

-1093

En undersøgelse og test

Individuel træning

Antal træninger 

Antal undervisning

Slut test

60 min

30 min

12 Sessioner

2 gange af 1.5 time

30 min

JeppeRudfeldFysioterapeut-min.jpeg

Er du interreseret?

 

Kontakt os i dag og få en uforpligtende samtale med en af vores fysioterapeuter. Her kan du hører nærmere om forløbet, tidspunkter for træning samt en kort vurdering om holdet er noget for dig eller ej. 

Kontakt os i dag - det er gratis.

Interesseret i GLA:D træning?

Hoftecopy.png
bottom of page