top of page

Hovedpine behandling

De fleste har på et eller andet tidspunkt døjet med hovedpine. Ofte går det over af selv sig, men det kan være et vedvarende problem. Hver tredje i Danmark har søgt hjælp imod hovedpine hos deres praktiserende læge og det anses for at være med faktor for hver femte sygemelding fra arbejde. 

Hovedpine og migræne kan opleves forskelligt fra person til person og det er endnu uvist præcist, hvorfor de forekommer. Placering kan ligeså variere, men kan være omkring tindingen, bag øjnene, i panden eller baghovedet. Yderligere kan det give kvalme og udløse træthed. Trods man endnu ikke specifikt ved, hvorfor mange rammes af hovedpine findes der en løsning på problemet og fysioterapi og kiropraktik kan hjælpe dig.

Hovedpine kategoriseres som enten primær eller sekundær. Den primære type anses som migræne, spændings- og klyngehovedpine. Den sekundære type er skabt af feber, hovedskader eller blødninger i hjernen.De fleste mennesker oplever hovedpine en gang imellem og i de almindelige tilfælde af dette, kræver det ikke lægelig behandling. Dog kan hyppig eller konstant hovedpine have et behandlingsbehov, da det kan begrænse dagligdagen meget. Hovedpine kan ofte forekomme af omkringliggende årsager som f.eks. muskelspændinger i skulder og nakke.

Better Treatment's fysioterapeut Marc og kiropraktor Aske, har speciel interesse indenfor behandling af alle typer hovedpine og migræne. De fysioterapeutiske og kiropraktiske teknikker er forskellige og i nogle tilfælde kan en kombination af de to behandlingsformer give mening.


Læs mere om Marc og Aske her.

tre gode råd

Regelmæssig søvn​

1

2

Bevægelse

3

Mindre skærmtid

Spændingshovedpine

Spændingshovedpine har oftest andre medvirkende faktorer, der forårsager smerten. Det kan være stress, følelsen af spændt muskulatur eller en kombination. Spændingshovedpine kan i mange tilfælde lindres eller behandles helt med hensigtsmæssig uddannelse, behandling, træning og bevægelse.

Migræne​​

Migræne rammer ofte yngre og midaldrende mennesker. Kvinder er hyppigere ramt end mænd, og ofte er migræne familiært betinget. Anfald af migræne har som regel forvarsler. Det kan være prikken eller stikken omkring næse og mund, eller stigende aura (trykkende fornemmelse omkring hovedet). Et anfald varer typisk mellem 4 og 72 timer, og det er svært at placere et mønster for hvornår og hvor ofte migrænen kommer. Migræne kan blive provokeret og udløst af lys- og lydoverfølsomhed eller opkastninger og kvalme.

Stress og søvn

Livsstil og mangel på søvn kan være vigtige årsager til hovedpine. Langvarig stress og bekymringer omkring studie, arbejde og forhold kan også være medvirkende faktorer. Hvis du hyppigt oplever hovedpine, kan det være en god idé at overveje, hvordan disse forhold påvirker dig til dagligt og om du kan ændre nogle af disse mønstre.

Stress og dårlig søvn
Migræne
Spændt

Tre gode råd​​

  • Regelmæssig søvn er vigtigt

  • Bevægelse kan afhjælpe eller lindre. Især, hvis man ofte oplever hovedpine på sit stillesiddende job, kan bevægelse gøre underværker. Både på og udenfor arbejdspladsen.

  • Overvej brugen af skærme. Se om det er muligt at skrue ned for skærmtid ved f.eks. at printe ting ud og læse på papir eller mindske brugen af mobilen i pausen fra computerskærmen.

 

Vi har god erfaring i lindringen og behandling af hovedpine med en behandlingsform, hvor vi påvirker dit nervesystem. Det kan nemlig have stor betydning for de smerter, du oplever.

Tryk her for at læse mere om vores behandlingsmetode. 

Tryk her for at læse mere om hvad hovedpine yderligere kan være forskyldt af.

Døjer du med hovedpine eller migræne?

Hovedpine copy.png
bottom of page