top of page

Behandling af skuldersmerter

Smerter i og omkring skulderen kan hæmme din dagligdag og gøre simple funktioner som påklædning besværligt. Skuldersmerter kan være forårsaget af adskillige ting. Hyppigst kan overbelastning, fald eller andet traume være en faktor.

Vi behandler alle former for skulder smerter. Spændinger, impingement, sportsskader, frossen skulder mm. 

Better Treatment's kiropraktor Aske og fysioterapeut Simon og Mads har speciel interesse indenfor behandling af alle former for skuldersmerter.

Læs mere om Simon, Mads og Aske her

Skulderen er kroppens mest bevægelige led. Bevægelsen skabes af muskler som sidder omkring skulderleddet og skulderbladet. På trods af ledet store bevægelighed, er det et område som hyppigt rammes af smerter eller spændinger. Det kan være smerter i en specifik bevægelse eller ubehag og spændinger hver gang leddet bruges, som kan skabe begrænset bevægeudslag. Ubehag eller smerter i skulderen kan have en stor begrænsende effekt på vores dagligdag, da man bruger skulderleddet til mange bevægelser og gøremål. Behandlingen af er ofte en kombination af briksbehandling og træning. 

Impingement (indeklemningssyndrom)

Impingement kan give smerter og forårsage en bevægelsesbegrænsning i skulderen, hvorfor dette kan være meget begrænsende i din dagligdag. Problematikken kan forekomme af ensidigt gentagende arbejde, specielt arbejde over skulderhøjde, og kan være forskyldt af en inflammatorisk tilstand i ledet, muskelsener eller slimsække. I nogle tilfælde kan problematikken opstå i kombination med muskulær ubalance og spændinger omkring nakken og skulderen. 

Frossen skulder​

Dette er forårsaget af en betændelsestilstand i og omkring selve skulderleddet. Tilstanden er karakteriseret af en akut betændelsestilstand, pludselig nedsætning af bevægelsesfriheden i skulderen og konstante smerter. Årsagen til det kan forekomme er hidtil ukendt, men tidligere traumer og skader kan have indflydelse på forekomsten af problematikken. 

Skulder Luksation​

Leddet er det mest bevægelige led i kroppen og kan desværre "gå ud af led". Dette kan ske ved traumer i forbindelse med sport og fald. Her kan der opstå skader på ledbånd, ledlæbe, muskelsener, brusk eller knoglevæv. Når uheldet er ude, vil skulderen i de fleste tilfælde gå af led, så overarmsknoglen ryger fremad og ud af skålen i skulderleddet. Det kan være en meget smertefuld oplevelse. Det er derfor vigtigt efter et traume, hurtigt at komme i gang med vejledning og genoptræning, så du kan genvinde funktionen af skulderen hurtigst muligt. I nogle tilfælde kan operation være nødvendigt for at stabiliserer overarmsknoglen i leddet igen, så det ikke sker efterfølgende.

tre gode råd

Bevægelse indenfor smertegrænsen

1

2

Variation af arbejdstilling

3

Kulde og varme på

Impingement
Frossn skulde
Skulde luksation

Døjer du med skuldersmerter?

Shoulder2 copy.png
bottom of page