top of page

Akupunktur

Hvad er akupunktur?

Akupunktur er en behandlingsform der udspringer fra det gamle Kina. Den originale kinesiske behandlingsform benyttede sig af såkaldte medianbaner til at kortlægge hvor akupunkturnålene skulle sættes. De mente at disse medianbaner indeholdt energi som strømmede igennem kroppen og at man derfor havde visse punkter der hørte til visse energibaner. Man bruger i dag stadig nogle af punkterne fra den originale kinesiske behandlingstilgang.

Hvad gør akupunktur?

Man mener, at akupunktur skaber en øget opmærksomhed i området hvor nålene bliver sat, både for hjernen og kroppen. Det vil sige, at der både opstår nogle kemiske og neurofysiologiske effekter, som kan have en indvirkning på forskellige smertetilstande i kroppen. Nålene er et input som hjernen i princippet vil betragte som en udefrakommende trussel, og derfor igangsætter den nogle processer, der kan have en positiv indvirkning på smerter eller spændinger i området.

Hvad bruger vi akupunktur til?
Vi vil altid benytte akupunktur som et supplerende tiltag i et behandlingsforløb. Det betyder at vi mener, at akupunktur aldrig kan stå alene. Andre tiltag bliver nødt til at være involveret i behandlingsforløbet for at opnå en effekt på årsagen til problemet. Derfor vil nåle oftest blive benyttet som en smertelindrende behandling, der kan give mulighed for andre behandlingstiltag, øget bevægelse, træning eller andet.

Hvem benytter sig af akupunktur i sine behandlinger?
Vores fysioterapeuter Simon og Marc benytter sig af akupunktur hvis de finder det relevant. Vores kiropraktore Aske, Hanne og Philip benytter sig også af akupunktur og i nogle tilfælde af behandlingsmetoden Dry Needling.

Måske kan akupunktur være det første skridt imod smertefrihed. Kontakt en af vores fysioterapeuter i dag – så vil de hjælpe med at vurdere om akupunktur kunne være en behandlingsform for dig.

bottom of page