top of page

Behandling af graviditetssmerter

Smerter under en graviditet er hyppige og normale. Mange kvinder rammes af vedvarende ubehag under og efter en graviditet. Gener under en graviditet ses hyppigst omkring bækkenet, muskelspændinger og hovedpine, hvilket kan begrænse den daglige funktion og arbejde. 

Smerter under graviditet

Mange kvinder bliver ramt af en problematisk graviditet og smerter, hvilket kan begrænse deres daglige aktivitetsniveau og i nogle tilfælde resultere i en sygemelding fra arbejdet. Under graviditet sker der mange ting i en kvindes krop. Der opstår mange hormonelle forandringer, vægten øges og kroppen klargøres til fødsel, hvilket kan være en medvirkende årsag til at man oplever smerter. Især bækken- og rygsmerter forekommer hyppigt i forbindelse med graviditet.

 

Der kan heldigvis gøres noget ved disse smerter. Fysioterapi og træning er en rigtig god måde, at hjælpe kroppen med at blive i stand til at fungere optimalt under alle disse forandringer. Vores fysioterapeut Marc har god erfaring med at afhjælpe smerter i ryg og bækken under graviditet.

 

Kiropraktik kan også være gavnligt til graviditetsrelateret ryg- og bækkensmerter på grund af den effektive smertelindring de kiropraktiske teknikker kan opnå. Vores kiropraktor Aske står klar til at hjælpe dig af med dine smerter under din graviditet. 

Læs om Marc og Aske her.

Bækkensmerter

Bækkenet er et meget stabilt og stærkt led, men når man er gravid, udskiller kroppen adskillige hormoner, der blødgører strukturerne omkring bækkenet. Dette sker for at klargøre området til at skulle udføre en fødsel. Både ledbånd og led omkring bækkenet blødgøres, samtidig med at vægten og tyngden af maven øges.
En pludselig ændring i strukturerne omkring bækkenet, kan være med til at skabe smerter i de omkringliggende strukturer, som f.eks. kan blive påvirket ved gang, længerevarende siddende stilling og generel smerte ved bevægelse. 
 

Piriformis syndrom

Under graviditet er det almindelig kendt at kroppen bliver væskefyldt. Væsken ophober sig i kroppen og placerer sig særligt i yderekstremiteterne. Hænder, arme, underben og fødder er ofte de mest smertefulde områder, da de dagligt er udsat for kompression. Væske i kroppen er ofte værst imod slutningen af graviditeten. Årsagen til væskeophobning skyldes en stigning i mængden af hormonet progestron. Ubehagen som følge af væskeophobning, kan ofte afhjælpes effektivt med specifik manuel behandling, som stimulerer lymfesystemets evne til at føre væsken væk fra det ramte område i kombination med bevægelse.

Smerter i underben og fødder

Under graviditet er det almindelig kendt at kroppen bliver væskefyldt. Væsken ophober sig i kroppen og placerer sig særligt i yderekstremiteterne. Hænder, arme, underben og fødder er ofte de mest smertefulde områder, da de dagligt er udsat for kompression. Væske i kroppen er ofte værst imod slutningen af graviditeten. Årsagen til væskeophobning skyldes en stigning i mængden af hormonet progestron. Ubehagen som følge af væskeophobning, kan ofte afhjælpes effektivt med specifik massage, som stimulerer lymfesystemets evne til at føre væsken væk fra det ramte område. 

Tre gode råd

Bevægelse

1

2

Træning

3

Afslapning

Har du smerter i din graviditet?

gravid_hvid.png
Piriformis syndrom
Bækkens
Underben og fødder
bottom of page