Peters historie

"Fra halv, til hel på 50 dage"


For 10 år siden tog jeg et skridt, der kom til at vende mit liv på hovedet. Jeg spillede amerikansk fodbold og for at undgå en tackling trådte jeg skævt, vred rundt på knæet og rev mit forreste korsbånd over, revnede menisken og fik et hak i brusken.

14 måneder og 3 operationer senere var jeg stadig meget mærket af skaden. Meddelelsen fra fysioterapeuter, læger og kirurger var mere eller mindre den samme:


" Du kommer aldrig til at stå på ski, stop med amerikansk fodbold, en skade mere betyder kørestol, undlad at løbe."


18 år gammel, invalideret og med en masse fagfolk til at slukke gnisten og håbet igen så det ikke lyst ud. Dertil udviklede jeg på baggrund af knæskaden også en skævhed i kroppen, hvilket resulterede i smerter i ryg og skulder. Ni år senere så det ikke meget bedre ud. Jeg kunne træne mig nok så meget op, men faren for at ende på krykker og se det hele falde til jorden, var aldrig længere væk end et uheldigt skridt.

I sommeren 2018 begyndte jeg at arbejde som datakonsulent og tilbragte derfor størstedelen af min arbejdstid foran en computer. Ved siden af startede jeg et e-sportshold op med nogle venner, hvor målet var at træne fast, tage det mere seriøst og rykke til et nyt niveau.

Det resulterede i, at jeg på ugentlig basis tilbragte i nærheden af 80 timer foran en computer. Efter to måneder gav mine arme op, og jeg fik en museskade i begge arme. Nu kunne jeg hverken passe mit arbejde eller træne med mit hold. Derudover var mit knæ ustabilt og hævede op i tide og utide. Min skulder forhindrede mig i at passe mit styrketræningsprogram, da skaden i min skulder begrænsede min bevægelse markant. Det hele så en lille smule sort ud, og jeg besluttede at søge hjælp.


"Her kom Marc ind i billedet. Den første fagperson, der på trods af min situation fortalte mig, at jeg ikke var solgt til skrot, og at han var i stand til at fikse mig."

Marc havde allerede til anden konsultation udarbejdet en handleplan for de følgende to måneder, og selvom jeg på baggrund af tidligere erfaring var skeptisk og havde afmålt mine forventninger, var det svært ikke at blive smittet af Marcs optimisme.

Tid var også en faktor, da jeg først og fremmest ikke kunne passe mit job ordentligt, men vi også snart skulle spille vores første kamp i den e-sportliga, vi var tilmeldt.

Prioriteringsrækkefølgen hed derfor: arme, skulder, knæ.

Musearm

Med andre fysioterapeuter havde jeg efterhånden vænnet mig til følgende procedure: blive trykket lidt på, få en lang række øvelser og en ny dato, hvor jeg kunne komme tilbage og konstatere, at jeg ikke havde rykket mig overhovedet.  Sådan var det ikke med Marc. Vi var begge på samme side fra start. Det skulle gå hurtigt, og det skulle være permanent. Vi indledte et intenst forløb med akupunktur, varmebehandling, massage, tape og øvelser til at styrke af underarme. Jeg havde 2-3 aftaler med Marc om ugen, og jeg så allerede en mærkbar forandring inden for de første to uger. På dette tidspunkt var jeg igen i stand til at varetage mine opgaver på min arbejdsplads.  Selvom der var fart på og behandlingsforløbet var intenst var Marc konstant påpasselig og opmærksom på, hvor mine grænser lå både mentalt og fysisk. 


"Efter at have nået en så markant fremgang ville de fleste måske stille sig tilfredse, læne sig tilbage og fortsætte et par måneder med den samme behandlingsprocedure, til patienten bliver symptomfri. Sådan var det heller ikke med Marc."


Han så ikke opgaven som løst før, jeg kunne arbejde uden smerter, men også spille computer og konkurrere på et højere niveau med mit hold uden gener. Derfor skiftede vi nåle og massage ud med en udvidet shockwave behandling. Denne behandlingsform var ekstremt dybdegående. Marc var meget grundig, og igen lyttede han nøje til mine udmeldinger både under og mellem behandlingerne for at kunne optimere effekt og resultat. Jeg følte mig altid hørt og som en del af løsningen.

Efter blot tre gange var de sidste smerter i mine underarme væk, og jeg kunne igen både arbejde uden gener, men også konkurrere med mit hold i vores e-sportsliga.